0
0.00
  • An empty cart

    You have no item in your shopping cart

Vergoeding 2018-2022 voor ATC-subgroep G02CB03 : Cabergoline

Vergoeding 2018-2022 voor ATC-subgroep G02CB03 : Cabergoline

Vraag uw arts of apotheker om uitleg als u niet goed begrijpt hoe u dit medicijn moet gebruiken. Doe dat ook als u dat niet precies (meer) weet of wanneer u dat bent vergeten . Lees de patiëntenbijsluiter voor meer informatie over de mogelijke bijwerkingen van dit medicijn. Er zijn onvoldoende gegevens om de eventuele schadelijkheid van dit medicijn tijdens de zwangerschap vast te stellen. De vaakst voorkomende bijwerkingen zijn duizeligheid, hoofdpijn, misselijkheid en buikpijn. Hartkloppingen, maagpijn, slaperigheid, neusbloedingen en voorbijgaand verlies van de helft van het gezichtsveld (hemianopsia) komen ook voor.

Bekijk de bijwerkingen van de medicijnen voor de behandeling van een hypofysetumor. Wijk niet af van het voorschrift als de werking u tegenvalt of als u geen klachten (meer) heeft. Ook dan moet u de medicijnen tot de volgende controle volgens voorschrift blijven gebruiken. Overleg daarom altijd eerst met uw arts wanneer u van het voorschrift wil afwijken. Als een medicijn al wat langer op de markt is, worden er niet zelden nieuwe bijwerkingen ontdekt. Hierdoor neemt het aantal ‘bekende’ bijwerkingen van een medicijn soms met de jaren toe.

Stichting Hersentumor.nl

Dit medicijn is alleen op doktersrecept verkrijgbaar en wordt daarom vergoed volgens de daarvoor geldende regels van de overheid en uw zorgverzekeraar . De uiterste gebruiksdatum van een medicijn staat vermeld op de verpakking. Ga naar de offerte pagina om jouw offerte aan te vragen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op. Prolactineremmers vergelijken met een andere geneesmiddelgroep. Soms gaat er iets mis bij het kopiëren van een link, bijvoorbeeld uit een e-mailbericht.

Een weekdosis van 1 mg of hoger moet over meerdere dagen verdeeld worden. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel inneemt. Een tablet bevat 0,5 mg cabergoline en dient via de mond te worden ingenomen. De tabletten zijn verpakt in amberkleurige glazen flacons met een aluminium dop en een waterabsorberend middel (silicagel).

Mag ik Dostinex gebruiken als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Jouw melding kan helpen bijwerkingen te voorkomen of tijdig te herkennen. Je kunt ook bijwerkingen melden van een gezondheidsproduct zoals vitamine, supplement of kruidenmiddel. Stoornissen in de impulsbeheersing kunnen optreden bij behandeling met dopamine-agonisten, zoals pathologisch gokgedrag, compulsief geld uitgeven, compulsief eetgedrag en hyperseksualiteit.

  • De kans op bijwerkingen wordt gewoonlijk groter bij hogere doseringen .
  • Nu borstkanker steeds beter te behandelen is, is de kwaliteit van leven vaker onderwerp in de spreekkamer.
  • Wanneer de prolactinespiegel gedurende 6 maanden normaal is, wordt cabergoline gewoonlijk gestaakt.
  • Ga naar de offerte pagina om jouw offerte aan te vragen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vertel ook een vervangende huisarts of medisch specialist welke medicijnen u gebruikt. Zo kunt u voorkómen dat u medicijnen krijgt voorgeschreven, die niet mogen worden gecombineerd met medicijnen die u al gebruikt. Raadpleeg eerst uw arts wanneer u van plan bent tijdens de zwangerschap of borstvoeding oude medicijnen, zelfzorg-medicijnen of alternatieve middelen te gebruiken. Gelieve uw arts te raadplegen in geval van blijvende ongewenste effecten. Een tijdelijke verlaging van de dosis, gevolgd door een stapsgewijze verhoging (bijv. in stappen van 0,25 mg per week of om de veertien dagen) kan tot het verdwijnen van deze effecten leiden. Dostinex dient alleen tijdens de zwangerschap te worden gebruikt als dat volgens uw arts absoluut noodzakelijk is.

Dostinex (Cabergoline)

Het speelt onder andere een rol bij het bewegen, bij het denken en plannen en bij emoties en motivaties. Bij prolactinomen is medicamenteuze anti-hormoon behandeling de eerste keus van behandeling. In dat geval kun je behandeling met operatie of ipamorelin bestellen online bestraling krijgen. Lees ook de patiëntenbijsluiter voor informatie over het gebruik van dit medicijn tijdens zwangerschap of borstvoeding. Informeer uw arts of apotheker wanneer u andere geneesmiddelen gebruikt of kort geleden heeft gebruikt.

Zonder medicijnen

Dostinex werkt lang (14-21 dagen) en hoef je alleen direct na de bevalling in te nemen. De belangrijkste mogelijke bijwerkingen zijn duizeligheid, misselijkheid en hoofdpijn. Het is mogelijk dat je na 2-3 weken alsnog wat stuwing krijgt, maar dit is altijd minder dan als je het medicijn niet zou slikken. Deze medicijnen kun je voorgeschreven krijgen bij de huisarts. Als het afbouwen niet lukt of niet snel genoeg gaat, kun je aan je huisarts om medicatie vragen.

Onderstaande tekst gaat over de werkzame stof cabergoline. Wees voorzichtig bij de combinatie met bloeddrukverlagende middelen. Gelijktijdig gebruik van andere ergot-alkaloïden tijdens langdurige behandeling wordt afgeraden. Voor cabergoline is geen advies vastgesteld over de plaats in de medicamenteuze behandeling. Zie voor hulpstoffen de productinformatie van CBG/EMA of raadpleeg een apotheker. Het besloten gedeelte van deze website is voorbehouden aan zorgprofessionals met voorschrijfbevoegdheid.

Hiermee kunt u voorkómen dat u medicijnen krijgt voorgeschreven, die niet mogen worden gebruikt tijdens zwangerschap of borstvoeding. Gebruik als lactatieremmer ontraden bij vrouwen met zwangerschapsgerelateerde hypertensie, zoals pre-eclampsie of postpartale hypertensie, tenzij strikt noodzakelijk. Bij vrouwen post partum zijn ernstige bijwerkingen gemeld, waaronder hypertensie, myocardinfarct, convulsies, CVA en psychische stoornissen. Voorafgaand aan de convulsies en CVA kunnen hoofdpijn en voorbijgaande visusstoornis optreden.

Leave your thought